The Art Edition

 

The Art Edition van de Wet van Weber vond plaats in bij Leidse kunstenaar Casper Faassen aan de Marktsteeg 10. We ontvingen de gasten in het atelier met een Vlierbloesem grapefruit cocktail. Casper vertelde hen over zijn unieke stijl waarbij fotografie wordt gecombineerd met schilderkunst. Hierbij worden onderwerpen portretteert achter een laag van mist of glas, wat een bepaalde afstand creëert tussen de kijker en het onderwerp. Door een laag craquelé toe te voegen wordt dit gevoel versterkt. Daarna werd men meegenomen naar zijn fotostudio, waar een mooi stuk poëzie van Ilja Leonard Pfeijffer was geprojecteerd.

Beneden in de galerie nam iedereen plaats aan de lange tafel, waar rondom de tafel kunstwerken van Casper minimalistisch waren uitgelicht. De styling was gebaseerd op het idee van Calm & Clean, waarbij Danielle gebruik maakte van natuurlijke kleuren en materialen. Dit was zowel terug te vinden in het bloemwerk in samenwerking met De Bloemkeuken en in de tableware in samenwerking met Serax.

Voor het menu legde Chef Rob zowel de link naar de geschiedenis van de Marktsteeg als naar het werk van Casper. De geschiedenis van de Marktsteeg gaat terug naar de 17e toen het onderdeel was van de ambachtsliedenwijk, en naar 1850 waarin de panden werden omgebouwd tot grote fabriekscomplexen, waaronder fabriek voor wollen dekens. Arbeiderseten, zoals erwtensoep, werd omgetoverd tot een culinair hoogwaardig gerecht, en een gerecht werd geserveerd op wol. Daarnaast werd een gerecht op verlicht melkglas gepresenteerd om het verschil tussen licht en donker te accentueren. In Casper’s werk staat schoonheid en melancholiek centraal, geïnspireerd op de Japanse emotie mono no aware. Hierbij serveerden wij een Japans geïnspireerd gerecht met gember granité met avocado, szechuan en pork belly.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Benieuwd waar en wanneer we weer opduiken? Laat hieronder je contactgevens achter om op de hoogte te blijven. 

Je bent succesvol toegevoegd aan onze mailinglist.